Intro + Hanul Dacilor

Hello lovers!

Deoarece momentan locuiesc singura si nu am copii, imi permit cate o extravaganta si anume de a manca la un restaurant, sau o iesire cu prietenii in club, intr-un pub sau pe o terasa. Nu merita sa o mai lungesc fiindca stiu ca sunteti destepti si v-ati prins ca acest articol este de fapt o recenzie. Si vor mai urma inca multe altele, fiindca vreau ca atunci cand iesiti in oras si cheltuiti niste banuti, macar sa va simtiti bine.

Vreau sa precizez in acelasi timp ca aceasta este opinia mea de client fidel a restaurantelor si nicidecum opinia generala. Consider totusi ca pretentiile mele vorbesc pentru o masa si nu pentru minoritate. Ma intereseaza urmatoarele aspecte:

Mancare (gust si aspect)

Preturi

Servire (timp dar si modalitate)

Local (curatenie, aspect, ambianta, locatie)

Meniu

Ok, un restaurant bun poate sa aiba 7 sau 8 din 10 punctate… dar putem sa gasim si de 10 +.

 

O sa incep cu Hanul Dacilor.

Acesta este situat in Iulius Mall, are salon pentru fumatori si pentru nefumatori dar si terasa cu vedere la lac. Decorul este in tendinta cu specificul ales de ei si e reprezentat de mobilierul din lemn, borcane cu muraturi, fete de masa, stergare, farfurii etc. De cum intri in local ai impresia ca faci o calatorie in timp.

Meniul este vast si niciodata nu s-a intamplat sa mananc acolo si sa nu aiba ceva indisponibil. E bine de stiut ca produsele care au sunca sunt doar din porc, insa ca prearate de baza gasiti toate tipurile de carne.

Preturile sunt putin cam piperate daca luam in considerare cantitatea de mancare primita dar si celelalte restarante. Ce mi s-a parut frapant a fost insa preturile la salate si cum arata acestea.

Am observat o lipsa crasa de inspiratie in aspectul salatelor dar si altor preparate. Un plus il reprezinta gustul delicios a ciorbei de burta sau a ciorbei in paine. Daca nu va place mancarea traditionala, probabil ca nu o sa aveti optiuni care sa va incante. Aici nu o sa gasiti prea multe praparate light. Pentru grupuri mai mari, ofera din partea casei prajituri sau alte bunatati.

Servirea, desi ospatarii sunt cu experienta (si simpatici deoarece poarta costume traditionale) este foarte inceata. Astazi de exemplu am mancat o salata de ton care parea facuta in batjocura. Peste un „pat” de salata s-au pus 2 linguri de porumb si au trantit o conserva de ton deasupra. Desi a ajuns intr-o jumatate de ora si a costat 16 lei, nu pot spune ca a meritat… sub nici o forma. Asadar, aspectul dar si gustul au lasat de dorit.

Per total, ambianta este placuta… asta pana cand sesizezi ca in han se aude muzica de la radio. Canta Delia mami de rupea boxele, dar e ok, sunt sigura ca si ea mananca traditional. 😉

Din partea mea, dacii iau un 7 mare si lat. Au avut noroc cu ciorbele…

WP_20140707_002[1]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s