Condur pe calapodul meu

Hello lovers!

Sunt indragostita iremediabil de pantofi. Ok, recunosc ca „indragostita” este mult spus. Ei si ce? Mie imi plac la nebunie si nu ma pot abtine sa ii admir si sa ii achizitionez. Cu toc, fara toc, colorati, cu platforma, simpli, you name it!

Nu sunt singura pasionata de pantofi si de moda, deoarece aceste preocupari nu sunt deloc noi. In mod cert, moda s-a diversificat si nu mai poate fi dictata de o elita, incat industria a evoluat si ea odata cu societatea, care a permis sa supravietuiasca si altor revolutii culturale. Designerii si-au diversificat gama de produse si casele de moda si-au largit identitatea brandului. Insa moda nu trebuie vazuta doar ca un instrument de marketing. Ea este responsabila de pastrarea si promovarea meseriilor si a tehnicilor care ar disparea daca nu ar exista patronajul caselor de haute couture, de exemplu.

Globalismul este un fenomen economic, politic si cultural. Moda, o industrie puternica, a fost atat un element catalizator al fenomenului, cat si expresia fizica a dezvoltarii sale.

Pe parcursul ultimelor secole, a suferit transformari radicale, trecand de la baroc, rococo, romantism, modernism, suprarealism, pana la glam, avangardism, grunge, punk… si apoi vintage.
Ce impact au avut aceste schimbari asupra pantofilor?

Anunțuri

2 gânduri despre „Condur pe calapodul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s