Scandal demn de prima pagina

Hello lovers!

Spiritul meu critic iese la iveala prea usor atunci cand am de a face cu presa mondena. Suntem inabusiti de titluri scandaloase care nu fac altceva decat sa induca publicul in eroare (oroare 🙂 ). Stirea in sine este atat de diferita de titlul unui articol incat cu greu mai poti face legatura intre cele doua.

Multe publicatii isi „ascund” vina  adaugand un semn de intrebare dupa titlu si scapa astfel de orice responsabilitate. De cand a devenit viata personala a unor oameni, dintre care unii nu au nimic cu adevarat interesant de spus, atat de importanta? Viata unora este chiar atat de anosta, incat au nevoia aceasta disperata de a afla ca si cei mai norocosi sau avuti au probleme?

Jurnalistii sunt protejati de Articolul 30 al Constitutiei, care se refera la libertatea de exprimare. Exista totusi cateva restrictii: instigarea la razboi, agresiune, violenta publica, manifestari obscene etc. Delictele de presa se stabilesc de lege, dar misiunea mijloacelor de comunicare in masa este de a informa si de a mentine nealterat dreptul publicului de a cunoaste, nicidecum aceea de a folosi puterea jurnalistului ca detinator de informatie, in scopul satisfacerii propriilor interese.

Suntem sufocati constant de scandaluri, divorturi, infidelitati si alte esecuri. Nimeni nu este mandru de ele, dar ziarele se cumpara ca painea calda atat timp cat aceste subiecte sunt abordate. Iar cand lumea e fericita si nimeni nu se mai desparte, au ei grija sa fabrice anumite scandaluri. Alta dezamagire!

Anunțuri

3 gânduri despre „Scandal demn de prima pagina

 1. Astfel de articole m-au facut sa renunt complet la reviste sau ziare ca si mijloc de informare.
  Le fel am facut si cu TV-ul. Prefer sa-mi aleg singur „stirile”, utilizand internetul.

  • Si eu am devenit foarte selectiva cu presa scrisa. Iar in ceea ce priveste TV-ul, singura emisiune unde mi se pare ca se regaseste putin din caracterul jurnalistului de investigatie este „Romania, te iubesc”. Altfel, e destul de trist…

   • Ai dreptate: acea emisiune este singura care mai detine utilitatea jurnalismului.
    Macar avem internetul la dispozitie. In acest fel, putem alege, ce anume vrem „sa stim” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s