Violenta – parte din noi

Hello lovers!

Nu imi place sa judec oamenii, sa cred ca sunt o persoana mai buna decat altele. De aceea o sa impart acest articol in doua categorii.

Primul caz se refera la violenta razboaielor si a revoltelor. Oameni nemultumiti de conditiile pe care trebuie sa le suporte si de faptul ca altii le decid stilul de viata. Popoare ce sunt intr-o permanenta neintelegere cu alte popoare. Manie multa, stransa intr-un suflet de om care nu poate sa adune mai mult decat ii permite judecata. Exista o limita, o linie imaginara, care desparte un individ de o bruta. Orice persoana care trece de aceasta linie o face crezand ca doar asa poate va fi ascultat, sau va gasi ceva mai bun. Dreptatea trebuie facuta prin argumente si dovezi graitoare, dar cand ori cat de tare ai striga si ai incerca sa te faci auzit, unii nu vor sa asculte… iadul se dezlantuie pe pamant.

Disperarea, durerea si nemultumirea… alte cauze ale violentei. Pusi intr-o situatie limita suntem obligati sa apelam la violenta. Poate pentru a ne proteja pe noi sau pe cei dragi. Nimeni nu o sa stea cu mainile in san atunci cand poate sa faca ceva.

Orice comportament impetuos, nestavilit sau razbunator, nu atrage altceva decat mai multa durere. Nu degeaba se zice ca razbunarea este o masa ce se serveste rece. Nu sunt de acord cu violenta sub nici o forma a ei, insa cel putin inteleg in acest caz de ce se ajunge aici.

Al doilea caz, este cel trist. In care nimic nu desparte un om de un animal. Persoane care au porniri infocate si salbatice, care isi satisfac o placere nebuna din suferinta altora. Barbati care lovesc o femeie nevinovata, oameni care tortureaza animale fara nici o urma de remuscare, copii chinuiti…  Asta chiar nu mai pot sa inteleg. Situatiile acestea ma intristeaza si pun pariu ca pe multi ii infurie si uite asa ajung si ei la violenta. Este un cerc vicios din care cu greu scapam, odata ce am intrat.

Dorinta mea puerila ca orice urma de violenta sa dispara din lume, nu o sa se indeplineasca niciodata. Din pacate…

Anunțuri

3 gânduri despre „Violenta – parte din noi

 1. dragut articol. una din cauzele violentei este frica…de fapt probabil in toate cazurile. In salbaticie animalele se bat pentru ca au in ADN procese care sustin selectia naturala, cei puternici se vor inmulti pentru evolutia speciei si cei slabi vor pieri in lupta sau in intalniri cu pradatori care au specia lor in meniu.(exterminarea creaturilor slabe e o necesitate in natura din cauze genetice) in cazul nostru sunt mult mai multe criterii decat cel fizic pentru selectia naturala …ca urmare oamenii is violenti in toate modurile posibile… unii verbal, altii fizic si altii prin tot felul de cai miselesti. Oamenii cred ca atacuri NEFONDATE la adresa altora sunt semne de dominanta dar de fapt sunt de slabiciune. Fragment relevant dintr-o piesa: „…pana tocilarul clasei s-a facut un monstru de 1.90 si i-a impachetat ca pe saci.”

  cand vorbim de razboi vorbim de INTERESE nu de neintelegeri:

  Afghanistan: invadarea tarii cu scopul ocuparii campurilor de mac si extinderea respectivelor culturi in vederea productiei masive de opiu, guvernul USA fiind principalul importator de droguri de pe planeta. Campurile de mac din Afg. sunt pazite de soldati Americani pentru ca sunt ale Americii.

  Iraq: invadarea tarii pe baza unui pretext inca nedovedit cum ca respectivii aveau implementata tehnologie nucleara. Nici pana in ziua de azi n-am vazut dovezi si totusi armata americana a omorat sute si chiar mii de oameni nevinovati. Interesul: petrolier.

  Primul si al doilea razboi mondial: Ambele parti aveau exact acelasi furnizor de arme si acesti furnizori mentionati in linkul de mai jos au facut averi dincolo de cat ne-am putea noi imagina din aceste razboaie in care n-au luptat ei ci niste amarati nevinovati.

  Oamenii precizati mai jos sunt responsabili de razboaie si de tot:
  http://www.lovendal.net/wp52/rothschild-morgan-si-rockefeller-bancherii-care-au-subordonat-lumea/

 2. VIOLENTA NU VINE DIN SARACIE PRACTIC VINE DE LA RAUTATE SI NEPASARE CELUI DE LINGA TINE PERSOANA VIOLENTA NU IUBESTE DELOC IUBIREA E LUCRUL CEL MAI FRUMOS CE DUMNEZEU A LASAT PE PAMINT NUMAI GASITI SCUZE VIOLENTEI CINE O PRACTICA SINT PERSOANE FARA SCRUPULE
  V

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s