Orgoliul

Hello lovers!

Mi-e ciuda cand oameni frumosi, se despart de ceva bun si trainic din viata lor, din cauza orgoliului. Multe prietenii au luat sfarsit, unele familii s-au destramat sau nu isi mai vorbesc, iar cei mai ghinionisti sfarsesc in singuratate. Bineinteles, orgoliul nu vine niciodata singur, ci la pachet cu inca vreo doi sau trei „prieteni” buni, tocmai pentru a-si avea asigurat succesul. Ei asta e…. daca facem alegeri bazate pe impulsuri …

Dar de ce nu putem sa trecem peste anumite lucruri? De ce nu putem sa uitam cand cineva ne greseste sau de ce vrem sa ranim si noi, sa ne razbunam? La ce serveste daca il vezi si pe celalat jos, in suferinta? In momentul in care o relatie se creeaza intre doi oameni, acestia nu au cum sa stie ce va urma, sau pana cand drumurile lor vor avea acelasi curs. Daca unul dintre ei va dezamagi sau va rani, fara voie, de multe ori nu sunt iertati si nu li se da o a doua sansa. Poate sunt prea naiva… Mi s-a reprosat deja de prea multe ori ca trebuie sa ma trezesc si sa realizez ca oamenii nu sunt perfecti si ca egoismul si orgoliul din noi ne impiedica sa traim intr-o lume „roz” si plina doar de zambete.
Goana dupa bani, dupa avutie, dupa buna stare proprie, ii inlatura pe ceilalti din calea noastra. Dar nu e vorba doar lupta de supravietuire sau de a crea un mediu confortabil pentru noi si cei dragi. Orgoliul apare si int-un mediu linistit, unde nu exista urme de competitii. Apare din dorinta de a fi cel mai bun, de a fi apreciat si de a ii controla pe cei din jur ca un maestru papusar. Odata ajuns in frunte, orgoliul se simte hranit. In acest stadiu este sub control. Dar cand apare un concurent pentru aceeasi pozitie sociala si ravneste la faima si succesul de care are parte norocosul in cauza, orgoliul isi scoate coltii, ataca si distruge tot in jurul lui si asa se nimiceste de fapt ce era real pentru acea persoana.

Este trist cand aceste motive stupide si egoiste stau la baza sfarsitului…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s