Eu te-am facut, eu te omor!

Hello lovers,

 

Ieri cand ma pregateam sa ies din Mall dupa munca, am observat o mamica tanara, de mana cu o fetita cam de 6 ani. O certa in gura mare, striga si ameninta bietul copil fara pic de rusine fata de cei din jur. Fata era transpirata, plangea si tremura, probabil speriata de pedepsele ce o asteptau acasa si de amenintarile mamei : „Te omor, cu mana mea te omor!”

 

Eu nu inteleg cum poate cineva sa se adreseze in acest fel unui copil, sa il ameninti cu moartea. Era cat pe ce sa uit. Motivul pentru care mama isi certa fetita era ca aceasta pierduse 10 lei. Ce concluzie sa trag? Ca saracia este atat de mare incat nu ne mai putem controla? Sau ca suntem atat de stresati si grabiti, frustrati de neajunsuri incat ne varsam nervii pe cel mai mic dintre noi, doar pentru a ne da o doza de „incredere”. Este nevoia de control?

 

De ce unii simt nevoia de a abuza copiii, nu o sa reusesc sa inteleg niciodata, Nu exista nici o scuza. Daca iti dedici suficient timp si daca iti oferi cu adevarat interesul pentru a oferi copilului tau o educatie adecvata, acesta nu va trebui certat decat pentru lucruri marunte, copilarii…. chiar si atunci, nu il ameninti cu moartea, eventual cu o saptamana fara televizor. Apoi exista cealalta categorie, a copiilor buni si frumosi, care au nenorocul de a nimeri intr-o familie unde sunt certati sau batuti pentru simplul fapt ca respira, sau ca sunt… in zona!

 

Visez inca la o lume perfecta, unde copiii nostri sa traiasca linistit!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s